Elinor Frejd

Artistnamn Red Moon Noor Art
facebook.com/redmoonnoorart
instagram.com/red.moon.noor.art

Jag är en digital kollagekonstnär från Göteborg som gör surrealistisk och humoristisk kollagekonst med drömska undertoner i min mobiltelefon, en HTC one plus m8. Alla bilder är även tagna med mobilen. Jag själv spelar huvudrollen i alla kollage. Min hemliga assistent fotar mig och jag fotar allting annat. Sedan hittar jag på en liten historia och gör ett kollage i en gratisapp i telefonen. Ibland blir det som jag tänkte mig, men många gånger blir slutresultatet något helt annat. Jag har en stor bildbank i telefonen, säkert över 100 000 foton från de senaste fem åren. Programmet jag arbetar i är sådant att en kan bara jobba i ett lager i taget. Blir det inte bra är det bara att kassera. Jag klipper och klistrar för hand på skärmen.
Min konst har på kort tid rönt stor uppmärksamhet på sociala medier. Grejen med att använda sig av hyfsat crappy utrustning och program är hantverket i sig. Jag gillar att redigeringen blir lite imperfekt och "kantig". Världen är inte perfekt och det är inte heller min konst. Det ger åskådaren en väg in i mitt sinne och det är väldigt twistat, vilket jag tycker återspeglas i bilderna. Jag har blivit tillfrågad av tre gallerister om utställningar 2017 och jag har bara jobbat med projektet sedan dec 2015.

Min debututställning blir på en samlingsutställning med över 200 konstnärer från hela världen på LemoArt Gallery i Berlin. Utställningen heter Y.A. Collections och det står för Young Art Collections. Jag kommer ställa ut sex fysiska verk och hela 30 verk digitalt på en skärm i galleriets skyltfönster.
Man kan sedan gå in på galleriet och välja verk på en touchscreen och då kommer beställningen hem till mig, jag printar, signerar och skickar.
Verken kommer också vara till salu på utställningens hemsida http://cancan-online.com/ Utställningen startar den 24 februari och pågår i sex månader. Vernissaget blir torsdagen den 9 mars. Galleriets agent hittade mig på instagram.

Min andra inbokade utställning blir på det nyöppnade Pop up store & Gallery Xtra som delar lokal med Hour Office på Folkungagatan 93 i Stockholm. Det är en lokal där kreatörer kan hyra in sig på kontorsplats eller för möten. Min utställning kommer bli den 4-11 maj och vernissaget blir torsdagen den 4 maj. Galleriets ägare, Lisa Björnsdotter, hittade mig via Facebook.

Den tredje bokade utställningen är på Galleri Magasinet i den anrika konststaden Falsterbo den 5-10 augusti. Magasinet är ett gammalt godsmagasin som paret Engleson, som äger ett flertal gallerier runtom i Sverige, smakrikt har gjort om till ett vackert galleri. Per Engleson har redan frågat om jag inte vill ha fler utställningar i hans gallerier.

Mina verk går att beställa inom kort. Pris är ännu inte satt. 
Måtten som går att få i nuläget är
80x80 cm med 10 cm vit kant
34x34 cm med 8 cm vit kant
29,33x29,33 med två cm vit kant
Möjligtvis kommer jag göra några mindre format med.

Printen är givetvis utan logga och signerade.
De är tryckta på matt Super Heavy Weight Paper, 210 gram FSC-märkt.
Läs mer här https://se.fsc.org/se-se/om-fsc/vanliga-frgor-och-svar/1-vad-r-fsc
De är printade med pigmenterat bläck med en garantitid på över hundra år. Jag gör dem på min lokala superproffsiga fotoaffär.
 

In the woods
swim in the city sunset.
Swedish summer.
Out on a mission.
I oughta get ya!
Looking out of my mushroom.
Beautiful but strange morning in paradise.