Pauline LindbergPauline Lindberg (född 1966) är en samtidskonstnär som är född och uppvuxen i New York City, i en familj av konstnärer och entreprenörer. Hon kom till Sverige 1980. Bor och verkar idag i Helsingborg.
Paulines karriär har alltid handlat om det kreativa och det skapande. Hon har arbetat som producent, PR-chef, promotor, manager och affärs- & varumärkeskonsult inom den svenska teatern, radio och tv samt för kända underhållningspersonligheter, internationella artister och en mängd små privata företag.
Som konstnär vill Pauline berätta en historia eller förmedla ett direkt budskap. Hennes arbete och konstnärliga processer är spontana och experimentella, där hennes nyfikenhet får bestämma både metod och teknik under arbetets gång. Hon beskriver sin konst som glad, högljudd, färgstark, djärv, personlig och passionerad. Inspirationen hittar hon i vardagen, i sin amerikanska hemstad New York men också i möten, musik, dans, konst samt en stor mängd personliga livserfarenheter.

(Konsten och material: Dessa tre målningarna tillhör en kategori kallas för 'New York Stories’.  Abstract, blandteknik, akryl, tusch, pastaler på 3D gallery canvas. All konst är slutbehandlad med en matt eller gloss varnish och UV skydd.)

www.paulinelindberg.se 
Instagram & Facebook: @paulinelindberg
 
Titel: TIME-LAPSE 70 h x 100 b Blandteknik / akryl
Titel: IN FLIGHT 90 h x 140 b Blandteknik / akryl
Titel: LA VIE EN ROSE 100 h x 100 b Blandteknik / akryl
Titel: BACK IN THE NIGHT 89 x 116 x 4 cm blandteknik / akryl / tusch / 3D canvas ( New York Stories) Pris: 8.500 SEK
Titel: TRANSITION 89 x 116 x 4 cm blandteknik /akryl / tusch / guld / 3D canvas (New York Stories) Pris: 8.000 SEK
Titel: PAGE TWO 60 x 80 x 4 cm d blandteknik /akryl / pastel / 3D canvas (New York Stories) Pris: 4800 SEK