Ann Frödeberg

Jag ritade väldigt mycket som barn för att i dryga 30-årsåldern börja på en kvällskurs i oljemåleri hos ABF. Det var roligt, men jag fick inte riktigt till det, att måla stilleben var liksom inte min grej. Några år senare gick jag ännu en kvällskurs under en termin i akvarell, men jag stannade inte kvar i det måleriet heller. Det var först våren 2018 som jag via Facebook hamnade på en gratiskurs i akryl. Där och då fick jag smak för det abstrakta! Jag gick även en kurs i dirty pouring, en teknik jag höll på med ett tag, men nu ägnar jag mig mer åt att måla i akryl och mixed media där det abstrakta lockar mest. Eftersom jag drivs av förändring och förbättring söker jag ny inspiration, framförallt via nätet men kurser av olika slag lockar.
Sommaren 2019 gick jag till exempel grundkurs i Vedic Art via Skurups folkhögskola.

Jag målar intuitivt, gärna med struktur och lager på lager. Jag fascineras av vad som händer när jag möter mig själv vid duken, om den så är tom och vit eller en "fulmålning" som kan få se bättre dagar. Att få börja om, att hela tiden varit i förändring - att våga prova. Blir det inte bra är det ju bara att börja om igen. Det intuitiva styr, jag kan ha en tanke om vad jag vill måla, och hur, men det blir ofta något helt annat när flowet tar över!
 
Möten med människor ger inspiration och det där som finns under ytan, det som kanske inte märks i början, men när man får skrapa lite på ytan kommer det ofta fram något magiskt. Precis som i naturen! Den ständiga förändringen som ger upphov till så mycket fantastiskt  av färg och form är också mycket inspirerande.
Jag väljer nuförtiden att inte namnge mina målningar eftersom jag inte vill styra betraktaren.

Jag bor i Hässleholm, där jag gett plats till min målarpassion genom att flytta ut sängen från sovrummet till vardagsrummet! Så jag har min "ateljé" där jag bor.  


"Utställningar":
Månadens konstnär hos lokalt café i Hässleholm hösten 2018
Månadens konstnär november 2019 Hälsans Hus, Lund
Hälsomässa i Skurup samt Sjöbo vår respektive höst 2019

Har funnits med i tidningen VillaNytt med kort reportage september 2019  

Jag finns på
Instagram - artbyannfrodeberg -  https://www.instagram.com/artbyannfrodeberg/  
Facebook - Varandets konst
- https://www.facebook.com/varandetskonst/
Artportable
-  https://artportable.com/artist/ann-frodeberg/  
 

på gång

Hälsomässa i Skurup våren 2020

Birkéns Cafe Hässleholm
Vernissage 11.4
kl 13-16

Sösdala Art&DesignRoom 
Maj och Juni 2020

Cafe Old Fasion
Höör 
Juli 2020


 

plastfolie och etanol - och strukturpasta. 60x80 cm på canvas.
akryl och etanol
akryl och mixed media 30x40
akryl och mixed media 50x60
akryl och mixed media 50x60
akryl och mixed media 50x60
akryl och mixed media 60x50
akryl och mixed media 60x80
akryl och mixed media 100x100
50x60 i alkryl och mixed media i form av strukturpasta, lavafärg, lite stänk av IPA (alkohol) och lite glossu medium i övre delen.
50x60 i alkryl och mixed media i form av strukturpasta, lavafärg, lite stänk av IPA (alkohol) och lite glossu medium i övre delen.
80x80 på canvas med experiment av "rubber alcohol", IPA, plastfolieskrynkel samt strukturpasta och många lager av tunn färg.
akryl och mixed media 50X60