Göran Pettersson


Göran Pettersson, f1952  Forreryd 41, Älmhult                                                                                                                      
Sångare, gitarrist, ordleksskrivare, dramahandledare, kreativ ledare…
och nu också ”konst  när  då”
Mitt målande kom till av en slump – efter ett intensivt tänkande under flera år vad som egentligen skulle kunna bli ” mitt målande”
Jag har länge haft ett underliggande behov av att komplettera min redan konstnärliga inriktning i min fyrklöver, musik, skrivande, performance/ teater, och kreativa proffessionella civila arbeten, med en ny del inom bildkonsten.
2016 bestämde jag mig för att ta jätteklivet in i gouachens värld, och med temperafärger på stort vindskyddspapper fick jag kontakt med en vän och konstnär som stimulerade min framtida resa.
Så har det fortsatt under 2017, och jag hisnar, både över hur jag i min nyligen upptäckta iver, kan glömma tid och rum, och att det där, som sen efter flertalet timmar, hänger framför på väggen, tydligen är det jag har skapat.
Jag är alltså inte konstutbildad, känner inte till vad som händer på konstskolor, har besökt, men aldrig ställt ut på ett galleri. Jag har praktiserat scenkonst och jag var i min ungdom oerhört intresserad av fotokonst, och är fortfarande, och har en viss bildkänsla med min kamera.  

Jag tar endast utgångspunkt i min andra fyrklöver, som jag länge burit med mig på kavajslaget, och jag har med mig, både sång- och dramautbildning, samt att jag under många år i civila jobb, arbetat på ett annorlunda, kreativt och innovativt sätt, så att jag efter pensionering nu också startat företaget KREATIVèdi.

Jag både målar på, och river pappret i former, klipper och klistrar, vrider och viker, gör collage och blandar material. Non- figurativt såväl som figurer, men sällan direkt avbildande, utan med fri tolkning av såväl mig som andra betraktare utifrån tillfälle och stämningsläge.  
Jag har som ambition att också ”gifta ihop” mitt målande med mitt skrivande och har så här långt också kompletterande texter till en hel del av mina alster, men som också kan läsas som fristående poem.
 
I avvaktan på att någon framstående gallerist kommer att få upp ögonen för min konst, har jag skapat ” ForrerydLadan” utanför Älmhult, där jag helt fritt kan ställa ut min konst i min stora atelje i den nya kulturladan. Nej skämt åsido -  syftet  med ForrerydLadan är inte egocentriskt- utan ett helt annat, och långt  mer seriöst ,  som går att läsa om på både webbsida och Facebook. Min kompetenta samarbetspartner i ForrerydLadan, är ju också Ulla Strandberg, tillika upphovskvinna till denna, den förnämliga Konstmappen.
 

Å...ska..ja!! 114X133com
Vem dömmer...? 64X90 cm
Att skapa tryghet... 113X113 cm
Du bar upp...och höll ihop det hela...20X90X10 cm
Juste Debout 114X120 cm Såld
Framåt !!! 55x 116cm
Hell dig du Zevs som inget förstår av äkta kvinnlighet. I-IV 23x 45 cm Såld
Älska det enkla och få det myckna 104x104 cm Såld
Hästpolo 114x 105 cm
Övningsfält... 120x165 cm
Fjärilarna söker efter en solstråle som kan spela gitarr (Rolf J) 104x 110 cm Såld
Att se bortom och mellan... 46x62 cm
Tillvaron korsas av 40x50 cm
Jag ser Dig! 58x47 cm
Ett stilla erotiskt regn 90x 90 cm Såld
Either I find a way, o r I will make one 110 x130 cm Såld
Löparen löper.... 113 x130 cm
Tro mig.. eller ej... 115 x 150 cm
Återkomsten 64 x 50 cm Såld
Fånga ljuset- det ilar fort förbi 120 x130 cm
Man ska vara glad åt fötter...( P Ramel) 60 x 70 cm
Krumbukter och sån`t... 50 x 50 cm
- Jag får allt jag vill av den lilla rappa hönan 52 x 70 cm - Metoo
Vi talar med varandras murar.. 45 x 45 cm Såld
Vi talar med varandras murar.. 45 x 45 cm Såld
Lurendrejeri- av metalliskt snitt.. 13 x 31 cm
innehållda hemligheter Sålda 3 av 4