marit stjernberg


Jag har i hela mitt liv varit intresserad av design, inredning, konst i alla dess former. När det gäller min egen målning så började det när jag var liten. 
Både min farfarsfar och farfar var konstnärer. Hela min släkt härstammar från Leksand, Dalarna. Där satt min farfar uppe på sitt berg i Tibble och målade och där har jag mitt första konstnärsminne när han skulle visa mig hur man målade i olja. Efter det har det varit sporadiskt målande genom åren.

Konstformen har varierat mellan inredning, blomarrangemang, målning.
Till exempel när jag inte hittade den tavla jag ville ha i en viss inredning så målade jag det jag ville ha själv istället för att det skulle passa in i färg och form. Men från och med att min pappa gick bort för några år sedan så var det något som hände inom mig, jag drogs totalt till målningen och kunde inte sluta. Fanns inget som fick mig att må så bra som när jag fick stå själv framför canvasen med mina penslar och färg och låta timmarna försvinna i mitt skapande. Otroligt rogivande och fantastiskt roligt. Jag har sedan dess målat oavbrutet och gått målarkurser som jag tycker verkar kul och slukat allt jag hittar om olika tekniker och målningsstilar. Älskar att prova nya tekniker så det blir en hel del olika stilar och motiv.
Jag målar mest i akryl men även en del i olja, alkohol ink samt mixed media.

Utställningar:
IGOR, Västerås Jan-feb/2015
FoKo, Art to Go, Mood Gallerian Stockholm Okt 2015
Västerås Slott April 2015
Vattentornet, Sundbyberg Jan-maj/2016
FoKo, Art to Go, Jakobstorg, Stockholm Nov 2017
Västerås Slott Dec 2018 / Jan 2019

Facebook www.facebook.com/ArtbyMaritStjernberg/
instagram: artbymaritstjernberg
​​​​​​​www.stegia.se​​​​​​​

aktuellt

Scandic Karlskrona 11/7-8/8-2019
First Hotel C4,
Kristianstad 20/8-17/9-2019
Scandic Star,
Lund 21/11-19/12-2019

golden
blå
djungle