Mona Lindström Zittra
Född i Sundsvall 1947
Sedan 1.7.2014 bor vi i Utansjö, Härnösand.
Under nästan fyrtio år har jag arbetat som speciallärare inom särskolan i Umeå. Är nu påtagligt aktiv pensionär. Min barndom på 40-50-talet tillbringade jag i Bydalen och Tunadal, två mindre orter i utkanten av Sundsvall.

Intresset för att måla och rita har funnits med mig sedan barnsben.
Mor Sylvia sparade alla omslagspapper som kom in i huset, och dessa fick min syster Barbro och jag använda våra kreativa förmågor på. Jag minns särskilt ett omslagspapper från en klase bananer, nästan inte alls skrövligt utan härligt stort! Vi använde också kartongpapp och liknande som vi gjorde hus och klippdockor av till exempel. Allt för kreativiteten, fast det ordet kände vi inte alls till då, vi bara skapade!

Under mina yrkesår har jag deltagit i både längre och kortare kurser inom bild och form. Ett projekt under mitt yrkesliv var till exempel "Solen skiner bakom molnen", handbok och video från 1998, som distribuerades av Specialpedagogiska institutet.
Ett annat från början av 1990 var ett Sverigeprojekt om skapande, för och med elever särskilda behov, "Det blåser en sol", som utmynnade i en månadslång elevutställning på Bildmuseet i Umeå.
Ytterligare ett projekt som jag fanns med i under 2,5 år, var ett EU-projekt på Carlshöjdsskolan, Umeå, i bild och form för och med elever med särskilda behov. 
jag gick Levande Verkstad på Birkagården 1970-71 med ett mantra "Alla kan!"
Mellan 2008 - 2013 deltog jag i olika kurser hos Lligo Matson,Umeå,och tillhörde då hans målargrupp.
Sedan 2009 fanns jag som aktiv medlem i Ateljé 53,i vilken jag nu är s.k.passiv medlem.
Har i dessa målargruppers regi deltagit i diverse utställningar i Umeå,främst i Studion,IDUN.
2011 och 2013 deltog jag i Konstikvarns,Vindeln, sommarutställningar.
2012 ställde jag ut i Sundsvall på Almamia.

aktuellt

"Randen" akryl ca 70x50cm
Tusch/ akvarell
På Randen Blandad pulverfärg/Tusch 20x35 cm