nina wictorin


Född 1972, uppväxt och bosatt i Malmö. Så när som på några kortare kurser är jag självlärd som konstnär. Jag har alltid haft ett stort behov av att uttrycka mig konstnärligt på ett eller annat sätt, och har även ägnat mig mycket åt skönlitterärt skrivande.

Dock var det först under 2017 som jag började måla regelbundet, med en tydlig vision om vilken sorts konst jag ville skapa. Jag målar i akryl, ibland med inslag av andra tekniker. Att påbörja en ny målning är som att kliva in i en saga där vad som helst är möjligt! För mig handlar måleriet om magi, upptäckarglädje och att komma i kontakt med det mystiska i tillvaron.

Mina målningar har ofta en drömlik och surrealistisk atmosfär, med inslag av mytologi och symbolism. En stor inspirationskälla är mina egna drömmar,  och jag antar att jag helt enkelt tycker att det där andra, gömda existensplanet är mer intressant än den så kallade verkligheten.

Mina motiv består oftast av halvabstrakta kvinnoporträtt och figurer, och mitt arbetssätt är helt och hållet intuitivt. Ofta blir den färdiga målningen en överraskning också för mig själv.

Under hösten/vintern 2018 visades mina tavlor på First Hotel C4 i Kristianstad, och jag har även i december 2018 deltagit i en grupputställning på Galleri Engleson i Kv Caroli i Malmö.
Näst på tur står en soloutställning på Europa Kafé och Konditori i Limhamn (februari 2019) samt en grupputställning på Scandic Karlskrona (24 januari - 21 februari 2019).

Email: nwictorinart@gmail.com
FB-sida: https://www.facebook.com/ninawictorinart
Instagram: ninawictorin 
Hemsida: www.ninawictorin.com

aktuellt

My Love She Speaks Like Silence. Akryl och kol på duk, 80x80 cm
The Wind Whisperers. Akryl på duk, 73x60 cm
The Empress. Akryl och kol på duk, 90x70 cm
The Gathering. Akryl på duk, 70x70 cm
Margit with Bird. 70x70 cm, akryl på duk
Blue Forest Revisited. Akryl på duk, 80x80 cm
The Dreamer. Akryl på duk, 55x46,5 cm
The Dreamer II. 30x24 cm, akryl på trä