susanna eylers
Jag heter Susanna Eylers, jobbar till vardags som specialiserad sjuksköterska och nästan all övrig vaken tid tillbringar jag med, eller tänker på, LERA,
ja och min familj förstås! 

Jag arbetar med stengodslera sedan 10 år tillbaka, har ingen formell utbildning men utvecklas sakta men säkert för varje utmaning jag tar mej an. Jag har egen ugn och drejskiva i källaren och på tomten finns numera ett litet galleri. 
Mina oljelampsdrakar har blivit lite av mitt signum, men gör även andra saker såsom tallrikar, ljusstakar, små kakelugnar, skålar och krukor. 
Påsken är min stora högtid gällande keramik, numera ställer ut i mitt eget galleri. Eftersom jag jobbar med annat till vardags och mina saker tar lång tid att göra har det inte funnits tid att producera mer än till påsk. Gör en del beställning också.
Drakarna gör jag var för sig, en och en. Drejar en mage som jag därefter bygger på. Det jag använder form till är ”kinadraksmagen” som inte går att dreja och som inte håller tätt för olja på annat sätt, men alla fjäll och övrigt sätter jag på liksom jag bygger de andra drakarna. En drake tar ca 15 timmar att tillverka. Priset ligger på ca 2000:-/drake
För kontakt: 
drakkonst@telia.com
070 64 04 123
www.drakkonst.se

aktuellt